Skip to content


Restauracha Sankt Petersburg

Nasza restauracja łączy w sobie polską gościnność i rosyjską fantazję. To miejsce o wyjątkowym klimacie – nastrojowe, przytulne, z pięknymi wnętrzami pełnymi zabytkowych rosyjskich drobiazgów.

Kuchnia jest tutaj tradycyjna, rosyjska. Zadbaliśmy również o to, by dania były pięknie podane i cieszyły nie tylko podniebienie, ale też oko.

W tle słychać zawsze rosyjską muzykę, a wieczorami przez cztery dni w tygodniu grają dla państwa muzycy – melodie tęskne i rzewne lub skoczne kazaczoki.

W Sankt Petersburgu dusze mamy rosyjskie, gościnne; kuchnię pyszną, wina najprzedniejsze, wódki wszelkiej rozmaitości, a kieliszki zmrożone na lód. Nic dziwnego, że często rozbawieni Goście jeszcze długo, długo po północy słuchają u nas Kalinki przy cygarze i dobrym koniaku lub wódce. A dla tych, którzy tych trunków nie lubią, barman wyczaruje doskonałe drinki, bowiem w barze mamy niemal wszystko, o czym można sobie tylko zamarzyć.

A na wzmocnienie zawsze można się napić mocnej, pachnącej k herbaty, parzonej w rosyj- skich samowarach, podawanej z pysznymi konfiturami.

Polska gościnność, rosyjska fantazja www.sanktpetersburg.pl

tel: (71)3418084
e-mail: biuro@sanktpetersburg.pl ul. Igielna 14/15 50-117 Wrocław
liczba miejsc w sali: 45
liczba miejsc w ogródku: 45

Kuchnia: Najróżniejsze potrawy tradycyjnej kuchni rosyjskiej
Co pijemy: Bogaty wybór doskonałych win i mocno zmrożonych wódek
Inne atrakcje: Lokal przyjazny dla zwierząt, klimatyzowany, przez cztery dni w tygodniu muzyka na żywo (pianino, akordeon). Godziny otwarcia: od 12 do ostatniego Gościa

 

 

Posted in Restauracje, Restauracje na południu Polski. Tagged with , , .

One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Greg said

    Kuchnia Rosyjska czyli tak naprawdę prawie Polska 🙂 Można mówić dużo o różnicach polsko – rosyjskich, ale akurat nasze kuchnie spotykają się we wielu punktach 🙂 To zachęca mnie do wizyty w tymże hotelu.

Some HTML is OK

(required)

(required, but never shared)

or, reply to this post via trackback.